İçeriğe geç

Crome ile kaydedilen resimlerin açılmaması sorununa çözüm

Not: Yazı eski blogumdan alınmadır.Linkler bozulmuş veya içerikte güncel olmayan bilgiler bulunabilir.6 Ağustos 2015

Google crome internet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen web tarayıcılarından biri olma özelliğine sahip. Hızlı olması, sade arayüzü ve güzel eklentileri sayesinde popüler bir hale gelmiş bir tarayıcı.Tarayıcılarda kullanılan eklentilerin çoğu zaman işimizi kolaylaştırıp, hızlandırdığını düşünsek de bazı eklentiler bu faydaları sağlamasını bırakın tam tersi işinizin daha zorlaşmasına ve o hızın her zaman kullanışlı olmadığını bizlere gösteriyor.

Peki ben neden mi bahsediyorum? Bu yazımın konusu Google Crome web tarayıcısında şu anda Beta sürecinde olan bir eklenti Veri Tasarrufu eklentisi. Adından da anlaşılacağı üzere bu eklentinin amacı internette gezinirken daha az veri transferi ile daha hızlı bir gezinti sağlamak.

Bu konuyu açma sebebim ise yakın zamanda bu eklenti yüzünden başıma gelmiş bir olay. Bilgisayarımın masaüstü arka plan resmini değiştirmek için uzunca bir süre harcayıp 20-25 tane duvar kağıdı kaydettikten sonra bu resimleri Windows’un kendi resim görüntüleyicisiyle açamadığımı farkettim. Picasa gibi farklı resim uygulamaları ile açılıyordu fakat masaüstü arka planı olarak ayarlayamıyordum. İkonlarında da ön izlemeleri görünmüyordu. Uzantıları .Jpg olmasına rağmen hiçbiri açılmıyordu. Biraz araştırma yaptım, uzantılarla ilgili bir sıkıntı olduğunu söyleyen bir çok başlık vardı. Çözümü format olarak niteleyenleri bile gördüm?

Bu konu hakkında yorumlar vardı fakat bir konu göremedim ve açmaya karar verdim. Sonuç olarak anlayacağınız üzere bu eklentiyi etkisiz hale getirdikten sonra bu sıkıntılardan kurtulmuş oluyoruz. Eklenti aynı zamanda bazı internet sitelerindeki videoların da açılmamasına sebep olabiliyor.

Aslında bu sorunların oluşabileceğini google sayfasında belirtmiş, burayı tıklayarak uyarılara göz atabilirsiniz. Eklentinin bu yanlarını göz ardı edecek olursak tarayıcının hızlanmasını sağlıyor olabilir ama bir çok fonksiyonu etkilediği için şu anki haliyle kullanmaya gerek duymuyorum. Eklentinin hali hazırda Beta sürecinde olduğunu düşünürsek bu tür sorunlar normal sanırım. Eklentiyi denemek isteyen varsa sayfasını da buradan verelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir